Бившият държавен глава на САЩ Доналд Тръмп помести вчера публикации във

...
Бившият държавен глава на САЩ Доналд Тръмп помести вчера публикации във
Коментари Харесай

„Върнах се!“: Тръмп с първи публикации във Facebook и YouTube oт 2021 г. насам

Бившият държавен глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп помести през вчерашния ден изявления във Фейсбук и YouTube за пръв път, откакто преди две години беше отхвърлен от тях поради щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година, съобщи Франс прес.

Така Тръмп се завръща в софтуерните платформи, които към този момент е употребявал, с цел да даде подтик на политическия си напредък, отбелязва Ройтерс.



Постовете на Тръмп на страницата му във Facebook  и в канала му в YouTube бяха под общото заглавие „ Върнах се! “.

И в двата поста е употребявано снимано преди време видео на CNN, с което се афишира успеха на Тръмп над Хилари Клинтън през 2016 година След това картината избледнява и на екрана се изписва „ Тръмп 2024 “.

Бившият държавен глава републиканец към този момент разгласи, че през 2024 година ще се бори за втори мандат. Тръмп придружи текста си с малко видео, в което споделя: „ Съжалявам, че ви накарах да чакате, беше комплицирано “.

Профилът на Тръмп във Facebook беше деблокиран при започване на тази година, само че едвам през днешния ден десният политик се върна в най-голямата безвъзмездна онлайн обществена мрежа в света и в уеб страницата за видеосподеляне.

Alphabet възвърне канала на Тръмп в YouTube през вчерашния ден, Meta възвърне профилите му във Фейсбук и Instagram по-рано тази година. А профилът му в Twitter беше възобновен през ноември от новия притежател на платформата Илон Мъск.

Тръмп задвижи невероятната си кандидатпрезидентска акция през 2016 година с помощта на потреблението на обществените медии, отбелязва Ройтерс.

Сегашното му завръщане му дава достъп до потреблението на основни принадлежности за политическо набиране на средства. Позволява му и да доближава до общо 146 милиона свои почитатели в трите най-големи софтуерни платформи.

Внимателно преценихме продължаващия риск от принуждение, като в същото време уравновесяваме опциите на гласоподавателите да чуят равнопоставено главните национални претенденти в навечерието на изборите, написа YouTube в туит, обяснявайки за какво е възобновен профилът на Тръмп.

В края на 2021 година някогашният президент сътвори своя лична платформа в обществените медии, наречена Truth Social, която използваше до момента в който беше в действие възбраната да разгласява в Twitter и Meta.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР